domingo, febrero 17, 2008

Full Trimestral Febrer '08

1- REFORMA DE L’ESCOLA
Enguany per aconseguir la reforma de l'escola hem fet un front comú amb l'Ajuntament, la Direcció de l'escola i l'AMPA. Des del mes de novembre hem mantingut reunions mensuals amb la Conselleria d’Educació i ............ ATENCIÓ TENIM BONES NOTÍCIES!!!:
A la darrera reunió mantinguda dia 1 de febrer ens varen confirmar que es farà la reforma integral de l’escola i també la seva ampliació cap a les pistes de darrera l'edifici de Primària. Ja ens varen mostrar un pre-projecte: hi haurà tres aules per curs (en previsió d'un futur augment de l'alumnat), aules de plàstica, informàtica, aules de suport, etc.... per a donar resposta a totes aquelles demandes que en el seu dia haviem fet. A més reformaran l'edifici antic (fontaneria, fusteria, instal·lació de xarxa per a internet, etc). El projecte entrarà dins els pressupost del 2009, i després dels tràmits pertinents s'iniciarà l'obra.
Per a qualsevol aclariment podeu adreçar-vos a qualsevol membre de l'AMPA.


2- MANTENIMENT DE L’ESCOLA I MESURES SEGURETAT
Continuam treballant per a que l’Ajuntament dugui un bon manteniment de l’escola.
De les peticions fetes s'ha aconseguit:
. Retirar part de la grava i arreglar escalons.
. Porter automàtic per part de la Conselleria.. Més presència de la Policia Municipal a les hores d’entrada i sortida de l'escola.
. A més sabem que es fan reunions setmanals de la Regidora d’Educació amb la Directora de l’escola.
Seguim demanant:
. Revisió periòdica de la caldera de calefacció.
. Revisió periòdica de l’estat del pati del C/Ribera.
. A la zona de les pistes: substituir, a curt termini, la totalitat de la grava per un material adequat.
. Parc infantil davant el menjador.
. L'escola nova d'infantil només té una porta d'entrada, i seguirà així fins que s'obri el nou carrer. Per tant, actualment, no té sortida d'emergència. Per aquesta raó demanam s’estudiï la possibilitat de posar una porta a la barrera que dona als patis petits de les aules d'infantil. A la zona de les pistes: substituir, a curt termini, la totalitat de la grava per un material adequat.


3- INFORME REVISIÓ INSTAL.LACIONS
Gràcies a la desinteressada col·laboració d'un pare, que treballa d’Enginyer Tècnic Industrial, s'ha fet un informe de les següents instal·lacions: mesures contra incendis, plà d’emergència , instal·lació elèctrica, de calefacció, etc.
El resultat s'ha transmès a la Conselleria d'Educació i a l'Ajuntament, i ha servit per a que la Conselleria tengui constància de les deficiències que tenim, i per a que des de l'Ajuntament i des de la Direcció de l'escola solventin els problemes que són de la seva competència.

4- ESCOLA DE PARES I MARES
Des de l’AMPA hem iniciat una escola per a les famílies, un espai que ens serveixi per a la nostra formació, reflexió i, fins i tot, intercanvi d’experiències.
Es fa una sessió trimestral. Durant el mes novembre es van fer les dues sessions titulades: “FAMÍLIA i CONVIVÈNCIA: EDUCAR PER A L’AUTODISCIPLINA.” Una pels pares d'Infantil i l'altre pels pares de Primària. El mes de març n'organitzarem dues més (ja vos arribarà la informació).


5- ACTIVITATS EXTRAESCOLARS
Aquest any com a novetat varem oferir un taller de Teatre pels nins i nines de Primària durant les festes de Nadal, va tenir molt bona acollida. Hem pensat repetir-ho per les festes de Pasqüa.
Les activitats extraescolars que ofereix l’Associació de Pares i Mares d’Algaida es poden dividir amb esportives i no esportives. De les primeres se’n realitzen 8: taekondo, basket, tennis, futbet, volei, patinatge, gimnàstica rítmica i jocs esportius. De no esportives se’n realitzen 2: anglès i pintura. De totes les que vàrem oferir a principi de curs, 4 no es realitzen per manca d’inscripcions, i són: multitallers, ball de bot, taller de contes i teatre.
Totes tenen un nombre important de participants i s’intenta que cada any hi hagi continuitat en l’oferta, especialment de les activitats que tenen més demanda.
Algunes d’aquestes activitats estan gestionades directament per l’empresa ALGÀL.LIA.
Interessa que els nins que van a competir vagin vestits iguals. Enguany s’ha aconseguit que l’Ajuntament subvencioni part del cost del xandall. (preu 35 euros dels quals 10 euros estan subvencionats).


6- GUARDERIA MATINERA
Seguim oferint el servei de guarderia matinera. El seu horari és de 7 a 9 del matí tot el curs escolar, i també de 15 a 16 hores els mesos de juny i setembre. Actualment està ubicat dins l’escola de Primària, després d’haver passat uns mesos al Pavelló a l’espera de l’adequació d’un espai. Trobareu els preus al tauló de l’AMPA.

7- BLOGSPOT
Vos recordam que tenim una pàgina a INTERNET a la qual hi podeu consultar tot tipus d'informacions que periòdicament hi anam posant.
L'adreça per accedir-hi és la següent: http://www.ampa-algaida-blogspot.com
Així mateix disposam d'una adreça de correu electrònic per a que vos pogueu comunicar amb nosaltres: apaparepou@fapamallorca.org

8- ALTRES ACTIVITATS
Com sempre continuam organitzant les fotografies nadalenques, venda de loteria, l’escola d’estiu, col·laboració Festa dels Reis, Sant Honorat, Carnaval, diades esportives,... i totes gràcies a la desinteressada implicació i col·laboració de molts de pares i mares.
Enquany també ens hem implicat amb la venda de llibres (s’ha aconseguit un descompte del 10% a la Papereria Sol Naixent).
Seguim amb les reunions mensuals amb la Direcció de l’escola i participam als Consells Escolars.
Tenim més projectes que ens agradaria tirar endavant, esperam poder aconseguir-ho.
Ja sabeu que vos esperam a tots i totes.
La junta ens veim el primer dimecres de cada mes a les 19: 30h, podeu venir tots els interessats.

La Junta Directiva
Algaida, 6 de febrer 2008

No hay comentarios: