domingo, marzo 22, 2009

COMUNICAT DE L’AMPA

Algaida,12 de març 2009


COMUNICAT DE L’AMPA DEL CP BARTOMEU POU

Benvolguts pares i mares:

els membres de la junta directiva de l’AMPA del CP Pare Bartomeu Pou vos volem informar referent al procés de canvi de jornada que es va iniciar a petició de diferents pares i mares de l’escola.
Consideram que el procés que es va seguir no complia l’Ordre 21 de maig de 2002 per la qual es regula la jornada de l’horari escolar, en els següents apartats de l’article quart:

Article quart: Excepcions a la jornada escolar ordinària
Primer: Requisits
La modificació de la jornada escolar ordinària establerta a l'article tercer d'aquesta Ordre haurà d’ésser aprovada per la Direcció General de Planificació i Centres. La proposta haurà de complir els requisits següents:
1. El projecte de modificació ha d'assegurar la presència de professorat en horari d'horabaixa durant els dies lectius de la setmana i ha d’incloure un pla d’activitats extraescolars voluntàries i no discriminatòries per a l’alumnat, com també el seu finançament. El consell escolar es responsabilitzarà de l'elaboració i de l'execució del pla d’activitats.
2. La modificació no podrà suposar la supressió del menjador escolar ni un increment del cost per les famílies.
3. El servei de transport escolar s’adaptarà al nou horari lectiu, inclòs l'horari del menjador escolar, si n'hi ha.

Segon: Procediment
1. ........
2. Posteriorment, el consell escolar establirà un període d’informació sobre la proposta de canvi de jornada i del pla d'activitats extraescolars entre els pares i les mares i/o tutors i tutores legals de l’alumnat, el qual finalitzarà mitjançant la celebració d'una assemblea informativa. En cap cas, aquest període no podrà ser inferior a un mes.
3. ........

El projecte presentat no complia els requisits establerts per la llei, ni tampoc el període, ja que el projecte es va aprovar a Consell Escolar amb data 18 de febrer del 2009. Per aquests motius vam considerar que era la nostra obligació sol·licitar la paralització del procés de canvi de jornada, i així ho vam fer saber a la Conselleria d’Educació dia 4 de març del 2009. Encara no tenim resposta de la resolució.


Volem clarificar que l’associació no ha realitzat aquestes pases perquè estigui a favor o en contra de la jornada continuada. Els nostres objectius estan dirigits exclusivament a treballar pel compliment correcta del procés.

Atentament,

Junta Directiva de l’AMPA del CP Bartomeu Pou

No hay comentarios: