domingo, abril 22, 2007

Carta enviada per l'AMPA al Conseller d'Educació, amb registre d'entrada 05/12/06

Exc. Sr. Francesc Fiol. Conseller d’Educació del Govern Balear


Algaida, novembre de 2006

Ja fa un any que els membres de l’equip directiu de l’AMPA del CP Pare Bartomeu Pou d’Algaida vàrem manifestar a la Direcció General de Planificació i Centres de la Conselleria d’Educació del Govern Balear la nostra preocupació envers la situació de l’espai escolar que ubica els alumnes de l’etapa d’Educació Primària. Tot i ser escoltats i percebre la preocupació dels responsables de dita Direcció General, consideram que no hem tingut una resposta compromesa que ens asseguri la reforma que l’edifici necessita de forma immediata.
Per aquest motiu insistim en les nostres peticions, aquest cop acompanyades de les signatures de les famílies d’alumnat de l’escola Pare Bartomeu Pou i d’altres ciutadans d’Algaida:
Ja fa molts d’anys que ens trobam en una situació deficitària quant a l’espai escolar del nostre centre. Els notres fills i filles realitzen l’etapa d’Educació Primària dins aules, algunes de les quals, no tenen les dimensions adequades per a les activitats formatives corresponents. Es tracta d’un centre totalment massificat i obsolet quant a infrastructures d’ús pedagògic (no hi ha aula d’informàtica, no hi ha aula multiusos, la biblioteca es troba en condicions totalment deficitàries, per anar a algunes aules s’ha de passar per dins una altra…).
Per aquests motius, volem manifestar de la forma més contundent possible la nostra gran preocupació i demanar una resposta i compromís que asseguri una immediata reforma de l’espai que ubica l’Etapa d’Educació Primària que pugui donar resposta a les necessitats educatives, pròpies del segle XXI, dels nostres fills i filles.
Des del nostre punt de vista, consideram que és necessari contemplar la dotació d’espais de manera que quedin coberts els següents aspectes:
- 12 aules[1]
- 1 aula d’informàtica
- 1 biblioteca
- 1 aula de música
- 1 aula de plàstica
- 1 aula de projeccions
- 2 aules per a suport individual o en petit grup
- 1 sala per al professorat
- 1 despatx per a l’equip directiu
- 1 despatx d’administració
- 1 sala de visites
- Magatzems per a material didàctic

A més, sempre tenint present que l’escola ha de ser un espai sense barreres arquitectòniques, s’ha de preveure un lloc per instal·lar un ascensor per quan hi hagi la necessitat, hi ha d’haver portes amples que permetin el pas de persones amb problemes de mobilitat…, s’ha de disposar de la infrastructura necessària per poder oferir els recursos suficients que demanden les TIC (Tecnologia de la Informació i Comunicació) i que l’edifici reuneixi les mesures higièniques i de seguretat estipulades.
Aquests són elements que consideram bàsics per a garantir una educació de qualitat per als nostres fills i les nostres filles.
Per altra part, també volem aprofitar aquest escrit per sol·licitar un altre cop que a curt termini es construeixi un Institut d’Educació Secundària al nostre poble. L’elevat augment de població dels darrers anys i les previsions dels propers (s’adjunta l’informe tècnic), fan que sigui necessària la construcció d’aquest centre. Opinam que els serveis propis de l’educació obligatòria han d’estar més a l’abast dels nostres fills i filles, amb tots els avantatges per a la millora de la qualitat de vida que això comporta.
Esperam que prest poguem tenir una resposta satisfactòria d’aquesta demanda.
Atentament,


La Presidenta de l’AMPA CP Pare Pou i 1.420 signatures més.



[1] En aquest moments existeixen dos grups de cada nivell, però seria adient contemplar que en un futur inmediat es podrien necessitar tres aules per alguns nivells, donada la previsió de creixement demogràfic del poble.

No hay comentarios: